top of page

Skin Needling

 

Skin Needling Therapie met de Dermaroller is een micro-chirurgische needling behandeling. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels, wat resulteert in een gladdere, jongere en gezondere huid. Micro Needling wil dus zeggen: zonder grote druk, fijne microkanaaltjes en microwondjes veroorzaken, zonder het stratum corneum te schaden en op deze manier een natuurlijk herstelproces in te zetten. Skin Needling met de Titanium Dermaroller is tot stand gekomen na veelvoudige studies en het opvolgen van bepaalde fysische regels uit de natuurkunde.

 

Door middel van het rollen van de huid met een roller waarop talloze zeer minuscule naaldjes zijn bevestigd, kunnen we werkstoffen diep in de huid aanbrengen, daar waar het er werkelijk toe doet. Hierdoor kunnen we veel beter huidverbetering bewerkstelligen bij de meest voorkomende en zichtbare huidproblemen. Met de uitmuntende serums zetten we de huid aan om versneld collageen en elastine aan te maken waardoor een liftend effect ontstaat.

In detail: Het concept van de huid needling (ook bekend als Collagen Induction Therapy) is gebaseerd op het natuurlijke vermogen van de huid om zichzelf te herstellen na fysieke schade, zoals snijwonden, brandwonden of andere schaafwonden. Onmiddellijk na een verwonding aan de huid, verwijdert het lichaam de beschadigde collageen, elastine en andere structuren die vervolgens worden vervangen door nieuwe onderdelen. Skin Needling zorgt voor gecontroleerde inductie van zelf-reparatie van de huid door het creëren van micro-verwondingen die onmiddleijk aanzetten tot nieuw collageen synthese, maar vormt geen gevaar voor het risico van blijvende littekens. Het resultaat is gladder, steviger en jonger uitziende huid. De resultaten zijn heel spectaculair. De micro-naalden dringen in de bovenste lagen van de huid en vormen pin-point letsels in de diepere lagen. Dit leidt tot de natuurlijke wondgenezing reactie van het lichaam. Dientengevolge wordt nieuw collageen en elastine gevormd die de rimpeldiepte verlagen, de huidelasticiteit doen toenemen en het uiterlijk van littekens en andere huidafwijkingen verminderen.

bottom of page